Charlotte

“Mijn glimlach is nooit zo breed dat je het kunt zien”

Charlotte Blomqvist"Ik ben een kind van de jaren zestig en in die tijd werden tanden nog gevuld met amalgaam. Als een vulling niet bleef zitten, moest ze gerepareerd worden... steeds weer opnieuw. Uiteindelijk moest ik een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Vijf of zes jaar na die behandeling was de kies echter verloren en had mijn tandarts geen andere keuze dan de slechte kies te trekken."

Omdat de kies zich vrij ver achteraan in Charlottes mond bevond (tand nummer 5 om precies te zijn), vond men het niet direct een ramp. Charlotte is een heel sociale vrouw die blaakt van zelfvertrouwen. Toen ze jonger was, was ze een toploopster, en ook nu traint ze nog regelmatig. Voor haar baan als marktcoördinator is echter veel sociale interactie vereist. Charlotte moet dus spontaan zijn en er op haar best uitzien.

"Ik dacht eerst dat je het nooit zou kunnen zien. Toen begon ik te twijfelen: was het normaal dat ik op mijn 48ste een tand in mijn onderkaak miste? Het was een innerlijke strijd, en uiteindelijk wonnen mijn ijdelheid en mijn zelfvertrouwen."

Een goede vriend raadde Charlotte een tandheelkundig implantaat aan, een oplossing waarvan ze al had gehoord. Een implantaat zou weliswaar wat duurder zijn, maar zou wel een leven lang meegaan. En het is nu eenmaal heerlijk om je geen zorgen te hoeven maken wanneer je je mond opendoet.

"De procedure was eenvoudig, snel en verliep zonder drama. Ik twijfelde niet aan de kunde van de specialisten en ik had het volste vertrouwen in de behandeling die ik onderging. Ik zou niet twijfelen om het nog eens te doen. Nu sta ik er niet meer bij stil dat ik een implantaat heb. Het voelt helemaal natuurlijk aan."

Stap-voor-stap procedure bij het vervangen van één tand.
 

Dentale implantaten vragen om een goede verzorging om hun functionaliteit te behouden.

 
048