Alle tanden vervangen

Indien u alle tanden kwijt bent in de boven- of onderkaak, dan zijn tandheelkundige implantaten de beste oplossing. U kunt kiezen voor een volledige brug die bevestigd wordt op verschillende tandheelkundige implantaten. Een andere mogelijkheid is een verwijderbare prothese die met behulp van verankeringapparaatjes vastgezet wordt aan twee of meerdere tandheelkundige implantaten. De prothese blijft stevig vastzitten in uw mond, maar kan tegelijkertijd eenvoudig uitgenomen worden.

 

Stap 1

Indien u alle tanden kwijt bent in één of beide kaken, dan kunt u kiezen voor een blijvend verankerde tandheelkundige implantaatbrug of een verwijderbare prothese die verbonden is aan twee of meerdere tandheelkundige implantaten. Dit wordt een overkappingsprothese genoemd. Dit soort overkappings-prothese blijft steviger op zijn plaats dan een conventionele verwijderbare prothese. De meest natuurlijk uitziende oplossing is de blijvend verankerde tandheelkundige implantaatbrug, wanneer er aan de voorwaarden voldaan wordt.

 

Stap 2

Bij een blijvend verankerde tandheelkundige implantaatbrug worden er verschillende tandheelkundige implantaten geplaatst zodat er een goede fundering ontstaat. Omdat de tandheelkundige implantaten verankerd worden in het kaakbeen wordt het botweefsel gestimuleerd, hetgeen bijdraagt aan het behouden van een gezond botniveau en de gezichtsstructuur.

Bij een overkappingsprothese worden er twee of meerdere tandheelkundige implantaten geplaatst die gebruikt zullen worden als een veilige fundering voor het bevestigen van de prothese.

 

Stap 3

De abutments worden bevestigd op de tandheelkundige implantaten en de brug wordt geplaatst. Al het tandheelkundige werk wordt uitgevoerd volgens uw voorwaarden en wensen.

Bij een overkappingsprothese worden balabutments of een kleine balk geplaatst tussen de gebruikte abutments. De prothese wordt geplaatst met overeenkomende apparaten eronder.

 

Stap 4

De tandheelkundige implantaatbrug of de overkappingsprothese zit nu op zijn plaats. Het ziet er uit en functioneert net zoals normale tanden. U kunt nu eten wat u wilt en lachen zonder zich zorgen te maken dat de prothese eruit valt.

Britt-Lis: "Gewoonweg geweldig!"

Dentale implantaten vragen om een goede verzorging om hun functionaliteit te behouden.

 
Download geprint materiaal en bekijk video's.
 
048